collapse

Author Topic: Despre lumini  (Read 7808 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
Despre lumini
« on: Iunie 17, 2013, 10:26:28 pm »
In ultima vreme, m-am hotarat sa schimb becurile, de toate felurile.
La sfatul unui coleg si bun prieten  :D m-am hotarat sa pun toata gama doar de Philips. Precizez ca inainte aveam pe faze Philips X-treme Power (au tinut 5 ani!), pe pozitii leduri (arse repede), iar pe proiector Osram (primele au tinut vreo 5 ani, ultimele 1 an). Precizez ca avand proiectoarele in far, merg ziua cu ele aprinse, deci uzura mare pe ele e.
Acum dilemele:
1. In ultima perioada, am avut ba un proiector care nu se aprindea, ba un far mergea doar pe faza lunga (un bec cu doua filamente, pentru ambele faze), ba un led palpaia.
E de vina uzura, de au inceput toate sa pice? Ele si-au facut traiul, mai ales becurișe, dar parca prea pica toate odata. E posibil sa fie vreo problema in circuit?
2. Cand am contactul pus, se aude undeva, in zona motorului, un tziuit. Nu e tare, cum e cel de uitat farururile aprinse, dar seamana, e mai redus ca intensitate, dar se aude clar. Stie ceva ce poate fi?
Sunt cel mai smeker din lume si al doilea din satul meu... :D

Offline brams

• *
  • Incetineste! Nu exista CASCO pentru viata!
    • Email
Răspuns: Despre lumini
« Reply #1 on: Iunie 21, 2013, 10:10:53 am »
intrebarea asta mi-am pus-o si eu atat la fabia cat si la octavia. Cand se arde unu, incep sa se arda mai multe. La mine martorul din bord nu-mi spune care bec este ars, ci imi spune doar ca s-a ars un bec. Identific mortu' iar de la acest moment pana cand ajung sa-l schimb, aflu ca s-au mai ars 2-3.

Ultima oare mi s-a ars becu de frana iar dupa vreo 3 luni cand l-am schimbat, am realizat ca intre timp s-au ars si cele de pozitie spate si cele de la numar :))

Nu stiu care-o fi faza. La Octavia imi pica numai spatele; pana acum, din 2008 pana acum, n-am schimbat nimic pe fata. Dar pe spate schimb anual aproape totul. Acum cand i-am schimbat becurile spate, am dus-o la un electrician (ca s-a nimerit, nu mi-am propus) si mi-a zis ca nu sunt probleme cu circuitele...pur si simplu asa se intampla.

Skoda Octavia 2, 1.9 TDI, 2007, 112.000 km

Offline lucian.1950

• Expert
  • **
    • Email
« Reply #2 on: Iunie 21, 2013, 04:57:30 pm »
Nu e adevarat ca asa se intimpla, octavia mea e tot din 2008, iulie si pina acum mi s-a ars odata un bec pe frina si odata unul de pozitie, deci doua beculete in cinci ani.

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #3 on: Iunie 24, 2013, 08:38:31 am »
Am pus din nou becuri de faze Philips X-treme Power. Lumina perfecta, nu stiu cat or sa ma tina, dar sunt incomparabile cu chioarele originale (le-am pastrat de rezerva si le-am pus de proba).
Am adaugat o revizie cu filtre Mahle si ulei Liqui Moly. Asezonate cu motorina aia buna de la OMV, parca e alta masina. O fi placebo...?

Offline Kimu

• Administrator
  • Cititor
    • Email
« Reply #4 on: Iunie 24, 2013, 12:58:26 pm »
Motorina aia buna e la Rompetrol.
Am mult curaj, dar mi-e frica sa-l folosesc.

Offline Owe

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #5 on: Iunie 27, 2013, 07:43:26 pm »
Am pus din nou becuri de faze Philips X-treme Power. Lumina perfecta, nu stiu cat or sa ma tina...

Daca nu faceai caterinca pe alt forum, azi aveai csenoane (nici alea nu stiu cat ar fi tinut).  =))
This is not Sparta. I am lost.

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #6 on: Iunie 27, 2013, 08:07:25 pm »
Motorina aia buna e la Rompetrol.

Ti-am apreciat sfatul in materie de becuri.

Offline king@rthur

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #7 on: Iunie 28, 2013, 05:34:09 am »
Dar chiar are dreptate si in cazul asta ;))
Diesel- the fuel others love to torque about it

Offline brams

• *
  • Incetineste! Nu exista CASCO pentru viata!
    • Email
« Reply #8 on: Iulie 01, 2013, 11:45:59 am »
Mie mi-a spus o cunostinta care lucreaza la Rompetrol (si nu lucreaza in statie casier sau spalator) ca ei stiu ca la motorine OMV sunt peste. Acu...you never know :)
Skoda Octavia 2, 1.9 TDI, 2007, 112.000 km

* Forum Skoda pe FB

* Ultimele Posturi

Zgomot / Trepidatie Octavia 2 2005 DSG6 by augustin112
[Noiembrie 09, 2020, 07:33:44 pm]

Alarma originala by Alexe Cip
[Noiembrie 07, 2020, 01:29:19 pm]

Probleme Motor Skoda Octavia III 1.6 TDI by ToaderIM
[Octombrie 06, 2020, 01:14:43 pm]

Spatiu depozitare by LM
[Iunie 21, 2020, 01:21:25 pm]

skoda octavia scout 4x4 by ionita