collapse

Author Topic: Skoda Octavia 3 si concurenta.  (Read 35349 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
Skoda Octavia 3 si concurenta.
« on: Martie 24, 2013, 11:53:35 pm »
Am vazut destul de multi oameni care apreciaza mult ambalajul si prea putin continutul.
Hai sa ne uitam la continut si sa comparam Octavia 3 cu modelele concurente.

Pentru ca cel mai subiectiv lucru tine de design si imi plac discutiile acute, hai sa ne referim la asta.

Liniile interioare aduc aminte de segmentul premium, mai exact Audi. Liniile denota eleganta, ergonomie, amplasare intuitiva a comenzilor si nu in ultimul rand, o chestie caracteristica Skodei, un design care si peste cativa ani o sa fie la zi.

Mai jos interiorul noii Mazda6.

Un interior frumos pentru moment dar care se va demoda destul de repede tocmai pentru ca-i lipsesc liniile clare, elegante.
Bordul in partea superioara este intrerupt si dedesubt sunt gurile de ventilatie care nu au nicio legatura cu restul formelor de pe bord. Adica nu se asorteaza, nici macar cu gurile de ventilatie laterale. Uitati-va cum arata la O3 ;)
Ceasurile de bord au reflectii in tuburile unde sunt bagate si nu ofera o imagine clara si usor lizibila.
Aruncati-va un ochi la indicatorul de ora care e pe panoul de clima. Asezat intr-o pozitie care nu e nici centrala, nici laterala, nici usor lizibila si de dimensiuni ridicole iar afisajul respectiv e diferit si neasortat cu ecranul lcd de deasupra.
Apropos de ecranul LCD de deasupra. Parca e un ecran adaugat si nu original al masinii. Uitati-va la partile laterale care la Skoda pur si simplu lipsesc si se incadreaza foarte armonios dand senzatia ca "de-acolo e".

Uitati-va la asimetria bordului deasupra volanului. Uitati-va si la Skoda unde vine perfect.

Pana si manerul de la torpedou a fost integrat in mod armonios la Skoda si nu un simplu dreptughi in totala antiteza cu formele din jur ca la Mazda.
Schimbatorul de viteze la Skoda este super elegant si in acelasi timp moderna cu acea combinatie de aluminiu si piele la partea de jos si fara a avea acel ghidaj de plastic cu grila aia care are tot felul de directii pe ea si care arata foarte "dated". La Skoda schimbatorul iti lasa impresia de soliditate iar la Mazda e pur si simplu un maner infipt intr-o tija care arata ca naiba.

Si daca vreti, va mai spun... dar sunt sigur ca aveti si voi o parere.

Si da, si eu consider ca cel putin in teorie, O3 este inferioara ca si gama Hondei Accord, Toyotei Avensis sau Mazdei6. Totusi realitatea ma face sa vad niste evidente care nu le pot da deoparte.

Interiorul Accord. Voua asta vi se pare un interior sau o plansa de bord demna de o masina la banii aia? Eventual sa fii fan roboti ca altfel...

Interiorul Avensis. Si asta e "dated" rau. Reflectii la indicatoarele de bord. Displayul de la clima pe portocaliu nu are nicio "gara" cu restul masinii. Capacul de la torpedou parca e de la un camion. La fel, compartimente si capace de compartimente care nu au nicio legatura cu liniile bordului.

« Last Edit: Martie 24, 2013, 11:55:40 pm by d-rive »

Offline RazvanDuta

• Membru Fondator
    • http://www.antiradare.ro
    • Email
Răspuns: Skoda Octavia 3 si concurenta.
« Reply #1 on: Martie 25, 2013, 11:39:31 am »
Ok ... tine de gusturile fiecaruia ... acum pune poze cu exteriorul,  sa se vada diferentele adevarate
Why so serious ? Let's put a smile on that face !

Offline St3ff

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #2 on: Martie 25, 2013, 01:39:13 pm »
Interiorul conteaza mai mult ca exteriorul . Unde sta cel mai mult un sofer?
O masina o iei pentru tine nu pentru cei care se uita la ea cand esti in trafic.
Niciodata sa nu circuli cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #3 on: Martie 25, 2013, 07:08:16 pm »
Razvane, iti pun si exteriorul dar sa stii ca si ala e in aceeasi linie.
Japonezii fac masini care sunt misto, cu design frumos pentru o scurta perioada de timp dupa care cad total in dizgratie.
Toyota Avensis e simplu, urata de cand masa a facut-o.
Honda Accord are niste segmente interesante dar ca si tot, e ciudata rau cu manerele alea cromate cu forme dubioase lipsite de orice eleganta si in total dezacord cu o masina de dimensiunile alea care mai degraba trebuie sa fie eleganta si nu futuristica.
Mazda6 asta e frumusica dar s-a exagerat teribil cu formele rotunjite, chipurile spectaculoase.

Mai mult imi place Octavia unde s-a optat pentru un design hightec dar in acelasi timp pastrand linii elegante, clare cu trecere frumoasa intre planuri.
Octavia 2 e si in prezent o masina cu care nu ti-e rusine pe strada. La fel si O2 facelift. E originala, usor reconoscibila, da senzatia de soliditate corelata cu eleganta iar modelul RS da o nota de sportivitate originala.

Cum arata Avensisul corespunzator primei generatii O2? Cum arata Honda? Cum arata Mazda? Cate vezi pe strada. Cate din ele le-ai cumpara? Octavia ai cumpara-o?
Asa se pune problema ;)

Sa-ti dau un exemplu.
Eu as cumpara si azi un Audi A4 "vechi" de 6 ani. Doar ca exemplu ca Audi e premium.

Uita-te cum arata Infiniti, Acura, Lexus. Zici ca sunt umflate cu pompa in ciuda multor eforturi care le fac japii sa aiba design frumos.
S-au dus vremurile cand faceau o Honda S2000, o Mazda MX5, Toyota Supra, Honda NSX, etc. Modele emblematice care in ziua de azi nu prea mai au corespondent.

Si toate astea fara sa vand Skoda, ori Toyota, ori alta marca sau sa am vreun interes. E doar ochiu meu care-mi spune cum stam in prezent cu modelele de masini.

Daca vrei sa facem comparatii in care Octavia sa piarda, chiar si ca design, putem vorbi de AlfaRomeo, Volvo, Citroen, etc. Europenii fac masini cu adevarat frumoase, elegante, masini care iti starnesc emotii atunci cand le privesti.
Octavia e doar o masina cu multe calitati si nu o compar cu cele de mai sus pentru ca in mod clar, designul nu e partea ei forte dar, in comparatie cu japonezele citate aici pe forum (nu de mine prima data), da clasa.
« Last Edit: Martie 25, 2013, 07:13:12 pm by d-rive »

Offline T-REX

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #4 on: Martie 26, 2013, 02:24:31 am »
Subscriu si eu enuntului lui Stef, dar si al Draivului, ca trebuie sa-i dau si lui satisfactie din moment ce a facut ditamai dizertatia. Dar la obiect.

Corect, iau o masina pentru felul in care ma face sa ma simt cand sunt in ea, nu ma intereseaza parerile altora referitoare la designul exterior. Daca-mi mai si place, cu atat mai bine. Intamplator sau nu, imi place designul exterior al Skodei mai mult decat al celorlalte. A reusit sa uneasca o usoara agresivitate al blocului optic si a grilei, cu liniile mai sobre ale caroseriei. Cu alte cuvinte, poti sa fii agresiv cu ea in trafic, ca nu va zice lumea -uite-l si pe asta, face pe sportivul cu o masina de friptura, si nici ca te duci seara la teatru cu o banala care se vrea fitoasa.
Interioare:
Avensisul nu abunda de elemente iesite din comun, schimbati putin plasticul acela care se vrea aluminiu cu o culoare mai inchisa, si spuneti-mi daca nu vi se pare asemanatoare cu consola Octaviei doi. Daca-i asa, inseamna ca halitorii de orez sunt plagiatori si mai cu 9 ani in urma cehilor. Sa mai vorbim de mirobolanta combinatie alb-albastru electric-cacaniu?
Mazda 6
Pai cu exceptia insertiei de lemn, care nu stiu daca exista si la echiparea de baza, nu vad nimic rafinat sau macar spectaculos. Aaaaa, ceasul ala dijital??? Pai cred ca-s aceleasi cristale lichide pe care le foloseau coreenii prin 94 sau 95 la Cielo.
La Accord, situatia se schimba putin, pare mai hai-tech asa, dar cred ca mi-as rupe degetele de la schimbator si pana sa-l actionez pe vreunul. La culori(ca tot m-am dat Picassso), cautati o poza a unui interior de Matiz nou.
Inauntrul Skodei, eu vad asa:
ergonomie
sobrietate
eleganta.
Nu judecaţi oamenii după cei cu care se adună. Nu uitaţi că şi Iuda avea amici ireproşabili - Hemingway

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #5 on: Martie 26, 2013, 05:45:36 pm »
La Mazda nu e lemn, e plastic ce imita lemnul.
Bine, la Skoda e la fel, inclusiv la Superb.

Lemn adevarat gaseti doar la masini de lux, maxim premium gen Merc, BM, Audi.

Offline RazvanDuta

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #6 on: Martie 27, 2013, 02:49:46 pm »
Parerea mea personala e ca noua Octavia arata destul de urat la exterior ... e ca vechiul model de A6 2005 ... e un fel de Logan made in Cehia ... mi se pare mai frumos modelul 2010

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #7 on: Martie 27, 2013, 08:48:43 pm »
Ai tot dreptul la aceasta parere si ti-o respectam.

Am vazut azi live Mazda6, rosie ca in reclama.
Foarte frumoasa masina. Daca as cumpara-o? Poate ca da. Versus Octavia3? Ma mai gandesc, parca tot Octavia e mai faina pe termen lung.
Mazda are un design atat de frumos si atat de "perisabil"...

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #8 on: Martie 28, 2013, 10:07:54 pm »
Am configura azi o Octavia 3, cam cum as vrea eu. Mi-a iesit la 23.000 euro, fara xenon, sau 24 cu xenon. E vorba de un 2.0, 6 trepte, manual.
Am  niste nelamuriri:
1. Nu am reusit sa-i atasez un PDG - oare pentru ca am pus jante de 17?
2. Am gasit suspensie sport - dar nicaieri scris ce presupune.
3. Am citit ca la O3 exista acel sistem anti-tamponare din spate, nu stiu cum se numeste, dar nu l-am identificat.
4. Nu mai stiu daca e TDI sau CR.

Pe vremea cand am configurat o O2, la aceeasi motorizare, a iesit cam la acelasi pret. Dar scumpa, totusi.
Sunt cel mai smeker din lume si al doilea din satul meu... :D

Offline STIG

• Administrator
« Reply #9 on: Martie 29, 2013, 12:01:38 am »
1.La jante pe 17 nu merge PDG. Daca musai vrei scut,poti lua de la Dan (scut-motor) si scapi de griji.
2.Suspensii sport sunt niste arcuri mai rigide pe care,eu unul nu mi le as pune mai ales in combinatie cu jante pe 17. Probabil si amortizoarele sunt diferite.
3.Sistemul acela nu il cunosc,probabil este ceva gen Distronic ( Audi )
6.Toate motoarele acum sunt CR si implicit Euro 5,asta la Skoda .La concurenta sunt si Euro 6.
THE MAN IN THE WHITE SUIT

Offline COSMIN

• Moderator
« Reply #10 on: Martie 29, 2013, 09:02:38 am »
Kingu are roti pe 17 si PDG la LK
Audi A3 S-line 2.0 TDI quattro
Audi A5 S-line 2.0 TDI quattro

Offline king@rthur

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #11 on: Martie 29, 2013, 10:08:31 am »
Din cate stiu eu, in anul ala(2008), au venit mai multe masini cu jante pe 17" si PDG? Explicatia la momentul respectiv, din cate stiu eu, a fost ca nu au avut destule jante pe 16" pe stoc, cererea a fost mare la aceasta marime...si uite asa o gramada de clienti care au comandat jante pe 16" si PDG s-au trezit cu jante pe 17". In configurator, nici atunci nu puteai selecta PDG impreuna cu jante pe 17".
Diesel- the fuel others love to torque about it

Offline RazvanDuta

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #12 on: Martie 29, 2013, 10:29:18 am »
Ai tot dreptul la aceasta parere si ti-o respectam.

Am vazut azi live Mazda6, rosie ca in reclama.
Foarte frumoasa masina. Daca as cumpara-o? Poate ca da. Versus Octavia3? Ma mai gandesc, parca tot Octavia e mai faina pe termen lung.
Mazda are un design atat de frumos si atat de "perisabil"...

Da, da, corect, nasoala Mazda ... de ASTA ce sa mai zicem ... si mai nasoala ...

Offline STIG

• Administrator
« Reply #13 on: Martie 29, 2013, 01:00:25 pm »
Kingu are roti pe 17 si PDG la LK

Pai degeaba e dita i regele ? Macar pt el sa se faca o exceptie.  :P

Deci,nu merge pusa aceasta combinatie.

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #14 on: Martie 29, 2013, 02:56:45 pm »
Razvane. Amesteci mere cu pere si consideri ca eu am afirmat ca o3 e cea mai extraordinara zi nemaivazuta masina din lume... ceea ce nu am facut.
Cat despre prototipuri... una e una, alta e alta.

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #15 on: Martie 29, 2013, 10:36:13 pm »
Merci de lamuriri.
Alta nedumerire: am gasit pe configurator discuri de frana pe spate, dar nu am reusit sa optez si pentru fata. Ar fi culmea ca la un model atat de nou sa nu le aiba implicit. Care e treaba?

Offline RazvanDuta

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #16 on: Martie 29, 2013, 11:00:23 pm »
Cred ca pe fata au implicit, iar pe spate vin implicit cu tamburi, cu optiune pt discuri ..  :-\

Offline STIG

• Administrator
« Reply #17 on: Martie 30, 2013, 02:05:09 am »
Da,asa e. Pe fata au toate echiparile discuri insa din fabrica vin cu discuri pe spate doar pt Elegance.

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #18 on: Martie 30, 2013, 08:53:30 am »
Da, corect, franarea mare e pe fata.
Dar de sistemul ala (echivalentul Distronic) ma poate lamuri careva daca exista?
Nu l-am identificat. Si am configurat pe un Elegance, e mai ieftin sa iei varianta completa si sa adaugi cateva chestii, decat sa o iei de jos. Nu merita sa pui senzori de parcare cu 500 de euro, ca se pot face la sfert de pret pe piata, dar airbaguri sau sisteme de securitate, de franare...mi se pare normal sa le iei implicit.
Mi se pare aberant sa iei masina cu scaune incalzite si sa nu iei airbaguri sau ESP sau discuri.
Si nu vreau sa inceapa discutia despre ESP, o stim deja toti. E dopar un exemplu de securitate, atat.

Offline STIG

• Administrator
« Reply #19 on: Martie 30, 2013, 10:37:21 am »
La O3, ESP este standard. Si da, se merita sa iei direct un Elegance pe care eu unul as mai adauga airbagurile cortina, xenon cu spalator faruri, incalzire scaune fata spate, volan piele si senzori parcare spate.

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #20 on: Martie 30, 2013, 12:48:28 pm »
Merci de lamuriri.
Alta nedumerire: am gasit pe configurator discuri de frana pe spate, dar nu am reusit sa optez si pentru fata. Ar fi culmea ca la un model atat de nou sa nu le aiba implicit. Care e treaba?
Liviule, nu mai sunt masini cu tamburi pe fata de vreo 50~60 de ani  :))

Ma mira totusi ca la O2 exista cu tambur pe spate. Probabil doar la motorizari mici.

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #21 on: Martie 30, 2013, 08:14:50 pm »
Exista tambur pe spate si la O3.

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #22 on: Martie 30, 2013, 08:42:28 pm »
Scuze, O3 am vrut sa spun si eu  :))

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #23 on: Aprilie 09, 2013, 10:13:38 am »
Poate sa explice cineva destept, in cuvinte simple, cum functioneaza acel sistem de recuperare a energiei la franare?

Offline Kimu

• Administrator
  • Cititor
    • Email
« Reply #24 on: Aprilie 09, 2013, 10:28:13 am »
Daca nu puneai conditia aia cu "cineva destept", iti explicam io.  :frown
Am mult curaj, dar mi-e frica sa-l folosesc.

* Forum Skoda pe FB

* Ultimele Posturi

Zgomot / Trepidatie Octavia 2 2005 DSG6 by augustin112
[Noiembrie 09, 2020, 07:33:44 pm]

Alarma originala by Alexe Cip
[Noiembrie 07, 2020, 01:29:19 pm]

Probleme Motor Skoda Octavia III 1.6 TDI by ToaderIM
[Octombrie 06, 2020, 01:14:43 pm]

Spatiu depozitare by LM
[Iunie 21, 2020, 01:21:25 pm]

skoda octavia scout 4x4 by ionita
[Ianuarie 05, 2020, 08:48:15 pm]