collapse

Author Topic: Motor zgomotos  (Read 22077 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Offline brams

• *
  • Incetineste! Nu exista CASCO pentru viata!
    • Email
Motor zgomotos
« on: Noiembrie 14, 2012, 12:19:03 pm »
Salutare!

m-am decis sa deschid acest subiect dupa ce "m-am mai dat" cu alte motoare 1,9 TDI:
Octavia tour - 210.000km
Golf V break in jur de 50,000km
Golf IV break  in jur de 200.000 km.

Am impresia ca masina mea (O2-ul) este cam foarte zgomotoasa. Nu i-am modificat nimic la motor, nicio resoftare, niciun cip nimic. Are doar turbina schimbata pe la vreo 45,000 km, la Porsche.

La acel Tour cel putin, desi era haituita pe taxi, nu se auzea motorul aproape deloc. Soferul mi-a zis secretul prin care masinia lui si a altor colegi (colegi la o companie de taxi) nu au schimbat aproape nimic in afara de distributie + consumabile. Citez: "domne, au dat mecanicii o gaurica in intercooler si uleiu ars nu mai este scuipat in Turbosuflanta ci este picurat afara". Cum vi se pare acest tips? mi se pare cam dubios sincer :)

La golf V sa zicem ca inteleg. Poate este mai bine izolat. Se aude motorul, huruitul clasic, dar pare mai infundat (oricum toata masina pare mai legata decat O2-ul, mai silentioasa la hop-uri etc). Iar la acel golf IV...care este vechi de prin 2003-2004 nu am cine stie ce pretentii - si totusi este aproape la fel de zgomotos ca O2-ul meu.

Nu zic ca imi dispalce zgomotul...dar parca as prefera sa fie mai estompat. E drept ca atunci cand motorul este incalzit, nu parca nu se mai aude asa tare (sau poate sunt deja obisnuit cu el de la drum).

Deci voi stiti care e treaba, de ce este atat de zgomotos? Voi aveti aceleasi probleme? Ati gasit vreo solutie?

Skoda Octavia 2, 1.9 TDI, 2007, 112.000 km

Offline liv_sibiu

• Membru Fondator
  • **
    • Email
Răspuns: Motor zgomotos
« Reply #1 on: Noiembrie 14, 2012, 04:28:15 pm »
Incearca cu Metabond atat tratament motor cat si Megasel pentru motorina sau pui 1:200 ulei de amestec semisintetic/sintetic in motorina.
Skoda Octavia Trend, 1.9 TDI, motor BXE, MY 2008, CV tip JCR, PDG

Offline dany_dxg

• **
    • Email
« Reply #2 on: Noiembrie 17, 2012, 11:54:13 pm »
salut. in problema ta ma regasesc si eu sau mai bine zis m-am regasit la fiecare masina pe care am avut-o..  :D ..  vorba ta... in fiecare masina identica in care ma urcam, aveam impresia ca mergea mult mai bine si mai silentioasa si mai legata sau cum vrei tu fata de a mea....
 concluzie.... la cat de pretentios sunt.... este firesc sa observ aceste lucruri. fiecare masina are particularitatile ei dar cand te obisnuiesti cu un lucru..... eu zic ca ar fi inevitabila situatia creata......
 poate ma insel.... poate nu.... asta este parerea mea......
  numai bine si nu mai baga toate nimicurile in seama..... >:D
skoda octavia tour1,9TDI

Offline Roberto

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #3 on: Noiembrie 18, 2012, 09:36:26 am »
Sfatul lui Liviu e OK, Metabond reduce simtitor zgomotul motorului. Am un bun prieten care chiar sufera ca motorul meu este mai silentios decat 2.0TDI-ul lui de pe un A4, desi la Audi antifonarea este net superioara celei prezente pe Skoda.
Cel mai silentios diesel l-am admirat zilele trecute, un 640d Grand Coupe de la BMW. In interior......liniste totala. ???
WARNING! I have an attitude and I know how to use it!

Offline brams

• *
    • Email
« Reply #4 on: Noiembrie 19, 2012, 05:09:03 pm »
Dany nu esti deloc departe de adevar. Poate ca sunt prea dus cu capu :) Mai ales ca a aparut Skoda Rapid si ma bat tot felul de ganduri TSI-istice :)

cat despre metabond-uri, o sa ma interesez mai mult. Am mai auzit ca ajuta nu doar la silentiozitate ci la mai multe!

danke!

Offline lucian.1950

• Expert
  • **
    • Email
« Reply #5 on: Noiembrie 23, 2012, 04:26:12 pm »
Pai oameni buni, fiecare motor are sunetul si gradul lui de zgomot, la care reducerile cu metabond sau ulei 2T sint foarte mici.
Fiecare masina are gradul ei de zgomot, pe care il reduci simtitor cu diferite artificii :
- diferite anvelope fac zgomot diferit la rulare
- masina cu scut e un pic mai galagioasa decit cea fara scut
- placarea scutului reduce zgomotul
- placarea capotei motorului reduce zgomotul (cu cit sint suprafata si grosimea mai mari cu atit e zgomotul mai mic )
- placarea panoului pedalier ( care separa motorul de habitaclu) reduce zgomotul
- etansarea la baza capotei ( fata de panoul vertical ) reduce zgomotul
- placarea podinei masinii si, si a tunelului reduce zgomotul
- placarea la interior a usilor reduce zgomotul
cind spun placare nu ma refer atit la antifonarea cu o smaculina, cit la placarea cu materiale antifonante ( saltea de pisla de exemplu...)

Offline Roberto

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #6 on: Noiembrie 23, 2012, 05:24:46 pm »
Eu am constatat reducerea zgomotului produs de catre motor, dupa anumite tratamente, cu capota ridicata. Comparatia cu A4-ul s-a facut in acelasi mod. In interiorul masinii, Audi ne cam da clasa la capitolul antifonare, fapt normal daca e sa judecam si diferenta de pret.

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #7 on: Noiembrie 26, 2012, 09:48:49 am »
Eu am constatat reducerea zgomotului produs de catre motor, dupa anumite tratamente...
Vrei sa-ti atasez si o poza cu tine in sensul asta?  :naughty

Offline Roberto

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #8 on: Noiembrie 26, 2012, 07:28:10 pm »
Ai putea cel mult sa le trimiti pe mail, dupa cum ai promis.

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #9 on: Noiembrie 27, 2012, 09:37:54 pm »
Eu am constatat reducerea zgomotului produs de catre motor, dupa anumite tratamente...
Vrei sa-ti atasez si o poza cu tine in sensul asta?  :naughty

E vorba de tratamente ale motorului, nu?  :D
Sunt cel mai smeker din lume si al doilea din satul meu... :D

Offline Roberto

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #10 on: Noiembrie 27, 2012, 09:53:34 pm »
Nicidecum, imi scapasem aparatul auditiv in WC-ul din fundul curtii. :))

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #11 on: Noiembrie 28, 2012, 11:55:25 pm »
La ce urechi aveai... atunci... iti trebuia un aparat auditiv de... elefant  :))

Offline brams

• *
    • Email
« Reply #12 on: Decembrie 07, 2012, 02:11:38 pm »
foarte bune sfaturile tale Lucian! chiar tare! tu ti-ai "tunat" skoda cu vreo masura dintre cele expuse de tine? sunt curios cata bataie de cap implica sa-ti izolezi usile, pedalieru, capota etc!

Mi-ar placea sa am o masina mai putin zgomotoasa dar n-am nici timp, nici priceperea unor operatiuni complexe :) (de timp nu mai zic nimic, ma chinui de cand am masina sa imi montez tempomat si nu reusesc...)

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #13 on: Decembrie 08, 2012, 10:40:47 pm »

... n-am nici timp, nici priceperea unor operatiuni complexe :)

Astea doua se inlocuiesc cu pasiunea.
Daca nu ai pasiune, nu faci nimic la masina, niciodata.
Daca nu ai timp, inseamna ca faci bani :P Si atunci poti plati pe altii sa faca ceea ce nu ai tu timp sa faci  :))

Ca fapt divers. Am luat un Suzuki Jimny nou. L-am desfacut si insonorizat tot. Zici ca e Mercedes acum.
Sentimentul cand mergi cu el? Nepretuit  :))
Si sa nu mai spun ca in general serveste offroad si coclauri si nu are niciun greiere...

Tot ca fapt divers. Nu iti ia mai mult de o ora sa insonorizezi o usa. Faci una azi, alta in alta zi, si tot asa.

Offline Kimu

• Administrator
  • Cititor
    • Email
« Reply #14 on: Decembrie 08, 2012, 10:49:29 pm »
Eu am luat un Mercedes nou, l-am desfacut si desonorizat tot. Zici ca-i Jimny acum.
Deh, pasiunile asta - nepretuite.
« Last Edit: Decembrie 09, 2012, 12:20:17 am by Kimu »
Am mult curaj, dar mi-e frica sa-l folosesc.

Offline Roberto

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #15 on: Decembrie 08, 2012, 11:04:39 pm »
Si D-rive in Jimny se simte ca-n GL.  ;) Ma refer strict la dimensiune.............

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #16 on: Decembrie 09, 2012, 11:05:15 pm »
Asta e. Unii mai mananca si sanatos. Nu doar zalam de Criztim de le uita D-zeu marimea  :))
Promit ca daca vin cu Jimny la CT ma urc pe Swiftul tau sa vedem daca iese de-un scuter.
Vezi, nu glumi cu astea ca l-am inaltat si chiar ca ma urc la propriu pe gargarita ta.

Offline lucian.1950

• Expert
  • **
    • Email
« Reply #17 on: Decembrie 10, 2012, 12:01:06 pm »
Brams,
la octavia mea nu am facut nimic in sensul asta fiindca mie imi place sa aud si motorul si ce se mai intimpla pe sub masina, si nivelul de izolare al masinii este satisfacator pentru gustul meu, dar... da la alte tipuri de masini mai vechi am facut tot ce am scris in lista, la fiecare cite ceva, de la cobra ( mercedes) la dacia cu motor diesel... si toate aceste masuri au avut efect.
Si cum spun si colegii, nu-ti trebuie decit multa pasiune, ca timp si bani gasesti mai usor sau mai greu... ,
cum sa faci efectiv toate astea, sint pe youtube o multime de tutoriale cu fiecare operatiune in parte.

Offline Roberto

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #18 on: Decembrie 10, 2012, 01:59:07 pm »
Asta e. Unii mai mananca si sanatos. Nu doar zalam de Criztim de le uita D-zeu marimea  :))
Promit ca daca vin cu Jimny la CT ma urc pe Swiftul tau sa vedem daca iese de-un scuter.
Vezi, nu glumi cu astea ca l-am inaltat si chiar ca ma urc la propriu pe gargarita ta.

Poze pls si detalii privind izolatia fonica.

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #19 on: Decembrie 10, 2012, 05:02:02 pm »
Ce poze ca nu am facut.
Masina e insonorizata la usi, podea, partea din spate si cat am putuu la partea din fata pe panoul dintre motor si interior.
Vreau sa-i mai iau niste folie speciala de la beloud pentru capota si aia e.

Am folosit aluband si burete izolator lipit cu silicon.
Rezultatul nu e la fel de bun ca si cum as fi folosit Dinamat dar e satisfacator, mult peste asteptari.
Si nici nu a costat prea mult. Vreo 300ron pana acum.

Nu am avut de desfacut prea multe suruburi la scaune si alte alea. Mie mi-a luat vreo doua seri. Iar usile le-am facut una intr-o zi, alta in alta zi... cam o ora la fiecare ca le-am gadilat bine.

Am un amic cu un Mitsu Lancer care are motor de schoda dizel care a bagat ceva banuti in ea si a folosit numai Dinamat si chestii serioase. Rezultatul e wow. Mai ales ca Lancerul e o tigaie de masina la capitolul insonorizare.

Offline Roberto

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #20 on: Decembrie 10, 2012, 05:09:34 pm »
E bine ca am la cine apela.  :D Nu-mi strica cateva zile in Galati, cu o cana de tuica fiarta in mana, privind pe geam cum cineva imi lucreaza la masina.

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #21 on: Decembrie 11, 2012, 01:28:37 pm »
Ierti dar nu uiti...
Eu sunt Cerber  >:D

:))

Offline brams

• *
    • Email
« Reply #22 on: Decembrie 13, 2012, 11:09:49 am »
 :)) mi-a placut asta cu banii si cu timpul. Daca raportul dintre timp si bani ar fi atat de precis, as fi ars-o in Cape Verde cu o palarie panama pe cap si doua metise in poala! :))

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #23 on: Decembrie 13, 2012, 10:22:38 pm »
Egoistule  >:(

Offline lucian.1950

• Expert
  • **
    • Email
« Reply #24 on: Decembrie 14, 2012, 08:39:33 am »
fiindca cineva tot cere detalii despre izolare fonica, uite tutoriale foarte bune facute de baietii de pe logan-uri , masina difera la noi, modul de realizare ramine ...
http://www.tutorialelogan.ro/p/izolatie-fonica.html
http://www.tutorialelogan.ro/2009/09/tutorial-demontareizolare-fonica-usi.html

* Forum Skoda pe FB

* Ultimele Posturi

Zgomot / Trepidatie Octavia 2 2005 DSG6 by augustin112
[Noiembrie 09, 2020, 07:33:44 pm]

Alarma originala by Alexe Cip
[Noiembrie 07, 2020, 01:29:19 pm]

Probleme Motor Skoda Octavia III 1.6 TDI by ToaderIM
[Octombrie 06, 2020, 01:14:43 pm]

Spatiu depozitare by LM
[Iunie 21, 2020, 01:21:25 pm]