collapse

Author Topic: Contestatie PV suspendare permis  (Read 7177 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Offline Aron

• Membru Fondator
  • **
    • www.slabeste-sanatos.info
Contestatie PV suspendare permis
« on: Decembrie 01, 2011, 04:53:53 pm »
Salutare!
Ieri Mirela a fost oprita de politie si i s-a suspendat permisul pentru neacordare de prioritate pe trecerea de pietoni.
Faza este ca e vorba de o sosea cu 6 benzi, cu refugiu pe mijloc. Mirela a lasat pietonii sa treaca, a trecut in spatele lor, iar politaiul i-a dat motiv pe aia care au inceput sa traverseze din stanga, dincolo de refugiu.
Nu a vrut sa-i treaca obiectiile in procesul verbal, drept pentru care Mirela nu a mai semnat procesul verbal. Politaiul a oprit un oricare pe strada sa semneze ca martor pt nesemnarea PV, si i-a dat dovada de 15 zile incepand cu ziua de azi, nicidecum din momentul ridicarii permisului.
Suntem hotarati sa contestam PV in instanta, cei care ati mai facut din astea dati-ne niste informatii despre pasii care trebuiesc urmati, asta pana cand ne intalnim cu un avocat.
Oricum tre sa asteptam sa ne ajunga PV ca sa avem ce contesta.

Offline Kimu

• Administrator
  • Cititor
    • Email
Răspuns: Contestatie PV suspendare permis
« Reply #1 on: Decembrie 01, 2011, 06:02:13 pm »
Cai de atac impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei

Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, şi, după caz, a actului prin care s-a dispus una din sancţiunile contravenţionale complementare prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr. 195/2002, se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la data comunicării sau înmânării acestuia.
       Plângerea împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, încheiat de agenţii Brigăzii Rutiere, se depune la judecătoria teritorial competentă (la sectorul unde a fost comisă fapta). Aceasta se întocmeşte în două exemplare şi trebuie să cuprindă:

1. cererea semnată şi datată;
2. copia procesului-verbal de constatare;
3. fotocopie a actului de identitate ;
4. fotocopie a dovezii de reţinere a permisului de conducere, certificatului de înmatriculare;
5. fotocopie a oricăror alte acte sau documente în susţinerea plângerii. 

Când se contestă un proces verbal de constatare a unei contravenţii în urma căreia s-au produs avarii, plângerile se întocmesc în patru exemplare, la care se adaugă, pe lângă cele cinci puncte menţionate mai sus, şi o fotocopie a poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.
        Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare, de la data înregistrării acesteia la unitatea de poliţie din care face parte poliţistul care a constatat fapta. Aceasta, împreună cu dosarul cauzei se trimite, de îndată, instanţei de judecată pe raza căreia a fost săvârşită fapta.
        Instanţa investită cu soluţionarea cauzei dispune asupra legalităţii şi sancţiunile contravenţionale complementare administrative.
        Hotărârea pronunţată în prima instanţă este supusă recursului.
        Recursul, împreună cu actele care au stat la baza hotărârii, se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă, în termen de 15 zile de la comunicare.
        Judecata se face de urgenţă, cu citarea părţilor, iar hotarârea tribunalului este definitivă şi irevocabilă.
        Posibilitatea achitării, în cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului verbal, a jumătate din minimul amenzii, se aplică şi în cazul cumulului de contravenţii, suma datorată neputând depăşi maximul prevăzut de lege pentru contravenţia cea mai gravă.
         Dacă persoana împuternicită să aplice sancţiunea apreciază că fapta a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, constituie infracţiune, sesizează organul de urmărire penală competent.
         În cazul în care fapta a fost urmărită ca infracţiune şi ulterior s-a stabilit de către procuror sau de către instanţă ca aceasta constituie contravenţie, actul de sesizare sau de constatare a faptei, împreună cu o copie de pe rezoluţia, ordonanţă sau, după caz, de pe hotarârea judecătorească, se trimit de îndată organului în drept să constate contravenţia, pentru a lua măsurile ce se impun, conform legii.
         Judecătoria va fixa termen de judecată, care nu va depăşi 30 de zile, şi va dispune citarea contravenientului sau, după caz, a persoanei care a făcut plângerea, a organului care a aplicat sancţiunea, a martorilor indicaţi în procesul-verbal sau în plângere, precum şi a oricăror alte persoane în măsură să contribuie la rezolvarea temeinică a cauzei.
          În cazul în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie, judecătoria va cita şi societatea de asigurări menţionată în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

De pe siteul oficial al Politiei Romane.
Eu cred ca e cam ilegal sa nu vrei sa treci obiectiunuile in pv.
Am mult curaj, dar mi-e frica sa-l folosesc.

Offline STIG

• Administrator
« Reply #2 on: Decembrie 01, 2011, 06:17:55 pm »
Da,asa e,nu este normal sa nu treci obiectiile.Mirela daca vine cu un martor care sa ateste acest lucru,procesul este ca si castigat.
Ce pot sa ti spun este ca,din momentul in care ai depus actele pt inceperea procesului ti se va elibera un certificat cu care te vei duce la politia rutiera pt a si lua Mirela permisul pana se solutioneaza procesul.
Acum depinde foarte mult de avocat,insa ti am zis,daca apare si un martor cum ca politistul nu a trecut obiectiile in proces,sunteti pe drumul  cel bun.
THE MAN IN THE WHITE SUIT

Offline T-REX

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #3 on: Decembrie 01, 2011, 06:26:19 pm »
Pai Aron era in masina, geamuri negre...statea in spate nu? Asa ca s-a ales Mirela cu martor :)
Daca este si martor din partea politiei, banuiesc ca dupa primul termen il vor chema si pe ala ca sa-si sustina semnatura de pe procesul verbal, asa ca ar fi bine dupa ce-i afli datele, sa stai nitzel de vorba cu el...
Nu judecaţi oamenii după cei cu care se adună. Nu uitaţi că şi Iuda avea amici ireproşabili - Hemingway

Offline Owe

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #4 on: Decembrie 01, 2011, 06:36:04 pm »
Aron statea in dunga  si nu l-a vazut politistul.  :-X

=))
« Last Edit: Decembrie 01, 2011, 06:36:56 pm by Owe »
This is not Sparta. I am lost.

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #5 on: Decembrie 01, 2011, 08:37:43 pm »
Nu scrie nicaieri daca Mirela avea in masina inca 3 persoane sau nu.
Poate scrie in motivarea initiala ca politistul a refuzat sa mentioneze martorii de fata si sa scrie obiectiile contravenientului in PV.

Solutia e simpla. Avocat neaparat ca ala stie (teoretic) ce e de facut, cu toate ca, avocatii buni nu prea se baga la contraventii pentru ca onorariul e nimica toata si in afara de avocat, martorii sunt decisivi.
In rest, totul facut asa cum trebuie.

Un aspect foarte important. La terminarea judecatei, in cazul in care castigati, nu ezitati sa solicitati la Politie si la Parchet mi se pare (inca nu am ajuns in stadiu asta :P ) sanctionarea politistului. Nu o sa-i ia nimeni gradele dar ii ramane acolo la dosar abuzul comis.
Bineinteles, puteti pe cale civila sa faceti o actiune de genul asta dar va recomdand ca intentiile astea, chiar si fata de avocat, sa vi le manifestati abia dupa ce aveti hartia in mana ca ati castigat procesul.

Daca nu continuati cu solicitarea sanctionarii politistului, va munciti degeaba. Doar pentru anularea procesului verbal, nu merita in cazul vostru.

Offline Aron

• Membru Fondator
  • **
« Reply #6 on: Decembrie 01, 2011, 09:37:45 pm »
Mirela a fost cu masina firmei, singura.
Inca un aspect: Incidentul se intampla pe 30 noiembrie, iar dovada eliberata este cu valabilitate din 01.decembrie, ceea ce iar mi se pare o grseala, nu ar trebui sa fie valabila din ziua in care se suspenda permisul?
Toata tarasenia ma enerveaza pentru simplul fapt ca STIU de ce stau la trecerea aia si in acelasi timp Mirela chiar e foarte atenta la chestiile de genul acesta. Pana la urma nu este o neorocire sa stea 30 de zile pe dreapta, dar nu poate accepta abuzul unui mitocan, pentru ca asa s-a si comportat.

Offline STIG

• Administrator
« Reply #7 on: Decembrie 01, 2011, 10:00:11 pm »
Nu lasati treaba asa,ci mergeti in instanta pt ca asa ceva este inadmisibil.
THE MAN IN THE WHITE SUIT

Offline puiu

• *
    • Email
« Reply #8 on: Decembrie 02, 2011, 11:58:15 am »
salutare!
1.despre ce strada e vorba (sa stim si noi ca sa fim atenti)
2.martorii din masina nu se pun(daca era q cineva in masina ,la proces acel martor era pe trotuar astepta pe cineva si a vazut toata tarasenia)
3.daca nu a fost inregistrata cu camera video ,procesul e ca si castigat ei neavand nici o proba(decat martorul)
4.daca nu are martor,ar fi bine sa gaseasca unul care sa si vina la proces(la proces te pune sa juri cu mana pe BIBLIE ca spui adevarul---asa ca atenntie mare la martor)

multa bafta!

Offline Aron

• Membru Fondator
  • **
« Reply #9 on: Decembrie 02, 2011, 12:11:08 pm »
Tu fiind din Bucuresti nu cred ca are prea multa importanta strada :) Brasovenii stiu intersectia Garii-Victoriei, trecerea de pietoni de la Unirea Shooping Center.
Mirela spune ca era Logan obisnuit, nu MCV, asa ca slabe sanse sa aiba inregistrare video.
Martorul politiei atesta doar ca ea nu a semnat procesul verbal, nu si fapta "criminala"
Practic este cuvantul politistului impotriva cuvantului Mirelei.

Asteptam cu nerabdare PV sa vedem cum e completat si vedem.
Locul acela e pazit de politisti tot timpul.

In alta ordine de idei: Un amic a fost oprit luni de politie si RAR. Dupa ce i-au verificat lumini, joc in directie, adancime profil anvelope, i-au suspendat certificatul de inamtriculare pentru "modificari neomologate la sistemul de iluminat, XENON pe faruri fara lupa".
Amenda 201 lei in 48 de ore + mers la RAR pt stampila dupa schimbat becuri.(inca vreo 100 de lei)
Misto nu?

Offline Kimu

• Administrator
  • Cititor
    • Email
« Reply #10 on: Decembrie 02, 2011, 02:19:24 pm »
la proces te pune sa juri cu mana pe BIBLIE ca spui adevarul---asa ca atenntie mare la martor
Uuuuu, mi-ar fi foarte greu.  :goofy

i-au suspendat certificatul de inamtriculare pentru "modificari neomologate la sistemul de iluminat, XENON pe faruri fara lupa".
Mie mi se pare absolut normal si chiar m-as bucura daca s-ar intampla mai des.
Am mult curaj, dar mi-e frica sa-l folosesc.

Offline Al Bundy

• Expert
  • **
    • Email
« Reply #11 on: Decembrie 02, 2011, 07:33:58 pm »
Avertizasem pe vwforum ca politia si RAR au inceput asemenea actiuni Si eu m-as bucura sa fie cat mai dese.

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #12 on: Decembrie 02, 2011, 10:05:54 pm »
Cunosc pe cineva care nu va fi chiar vesel de treaba asta.  >:D
Sunt cel mai smeker din lume si al doilea din satul meu... :D

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #13 on: Decembrie 02, 2011, 10:18:49 pm »

Mirela spune ca era Logan obisnuit, nu MCV, asa ca slabe sanse sa aiba inregistrare video.
Martorul politiei atesta doar ca ea nu a semnat procesul verbal, nu si fapta "criminala"
Practic este cuvantul politistului impotriva cuvantului Mirelei.

Asteptam cu nerabdare PV sa vedem cum e completat si vedem.

Totusi, daca ar fi si un martor caruia Mirela i-a luat numele si numarul de telefon si care s-a aratat dispus sa vina la tribunal... bine ar fi.
Cat despre tampenia aia cu juratul pe biblie. Hai sa fim seriosi. Uite de asta sta Dumnezeu si se ocupa... ca politistii fac abuzuri si Mirela era in vestul salbatic si a ucis 100 de indieni pe trecerea de pietoni si combinatii de n luate cate k.

Ce-ti spun eu aici, nu vine de la mine, ca nu mi-s avocat  :D

Offline Aron

• Membru Fondator
  • **
« Reply #14 on: Decembrie 02, 2011, 10:57:42 pm »
Cunosc pe cineva care nu va fi chiar vesel de treaba asta.  >:D
Lasa, vinde anulatoare :))))

Offline RPM

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #15 on: Decembrie 03, 2011, 07:07:42 pm »
si LED-uri care functioneaza 2 zile  :)).mai un tuning la marginea bordurii si s-a scos! :)) :))
stiu karate,judo,kung-fu si alte... 3 cuvinte in japoneza!

* Forum Skoda pe FB

* Ultimele Posturi

Zgomot / Trepidatie Octavia 2 2005 DSG6 by skodamarian
[August 21, 2024, 11:51:22 pm]

Alarma originala by Alexe Cip
[Noiembrie 07, 2020, 01:29:19 pm]

Probleme Motor Skoda Octavia III 1.6 TDI by ToaderIM
[Octombrie 06, 2020, 01:14:43 pm]

Spatiu depozitare by LM
[Iunie 21, 2020, 01:21:25 pm]

skoda octavia scout 4x4 by denis
[Februarie 04, 2020, 04:58:19 pm]