collapse

Author Topic: Accident - situatie jenanta  (Read 2730 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

HMarius

• Guest
Accident - situatie jenanta
« on: Februarie 22, 2011, 10:40:43 pm »
Acum cateva zile un prieten de al meu a avut un accident cu un Passat cu volan pe dreapta.
Partea urata este ca respectivul nu avea asigurare, la politie s-a facut o oarecare intelegere ca cel cu Passatul sa plateasca daunele dar dupa cateva zile s-a facut nevazut, nu mai raspunde la telefon.

S-a confruntat cineva cu vreo situatie similara ? Ce s-ar putea face ?

Offline Roberto

• Membru Fondator
    • Email
Răspuns: Accident - situatie jenanta
« Reply #1 on: Februarie 22, 2011, 10:43:14 pm »
Din moment ce s-a ajuns la Politie, se cunosc datele celui vinovat. Banuiesc ca exista si un proces-verbal care sa-i certifice vinovatia. Pasul urmator....tribunalul.
WARNING! I have an attitude and I know how to use it!

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #2 on: Februarie 22, 2011, 10:47:36 pm »
Din ce inteleg, intelegerea s-a facut la Politie ca locatie si nu ca institutie. Posibil sa-l fi momit cu ceva bani inainte sa intre la gabori. Daca e asa, si-a cam luat-o, chiar daca face reclamatie si reuseste sa dea de ala, e greu de dovedit ce si cum (posibil ala si-a reparat-o deja) si el mai e si vinovat de nedeclararea accidentului in termen legal.
De-aia nu trebuie acceptate niciodata intelegeri. Esti vinovat - platesti, e vinovat, atunci sa plateasca.
« Last Edit: Februarie 22, 2011, 10:54:24 pm by Harlequin »
Sunt cel mai smeker din lume si al doilea din satul meu... :D

HMarius

• Guest
« Reply #3 on: Februarie 22, 2011, 10:50:09 pm »
Tribunalul cred ca ar trebui sa fie ultima solutie...
Timp pierdut, nervi etc.

Din cate am inteles in Romania exista B.A.A.R.(Biroul Asiguratorilor Auto din Romania), care s-ar ocupa cu altfel de situatii. Stiti ceva de ei ?

Accidentul a fost inregistrat la Politie, nu s-a facut doar o intelegere verbala.

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #4 on: Februarie 22, 2011, 10:56:00 pm »
Atunci e mai bine, poate sa dea mai usor de ala. Nu cunosc exact procedura, posibil sa fie si alte cai in afara de tribunal. De acord cu tine, sala pasilor pierduti nu e numita in gluma asa...
Sunt cel mai smeker din lume si al doilea din satul meu... :D

Offline NiCK

• Administrator
    • http://e-rovinieta.com
« Reply #5 on: Februarie 23, 2011, 11:12:40 am »
Puteti incerca sa ii faceti si o vizita daca zici ca nu mai da nici un semn :)

Offline Orhan

• Membru Fondator
  • **
  • CT-86-HAN
    • www.masini.jimdo.com/
    • Email
« Reply #6 on: Februarie 23, 2011, 06:10:56 pm »
Din cate am inteles in Romania exista B.A.A.R.(Biroul Asiguratorilor Auto din Romania), care s-ar ocupa cu altfel de situatii. Stiti ceva de ei ?
Se ocupa cu asigurarile internationale ;) (cartea verde)... daca ala nu avea asigurare nu are nici o treaba B.A.A.R.
Instalatii xenon / Leduri auto / Tester toate marcile auto
Inmatriculari RO si BG, Asigurari RCA RO si BG, Asigurari Locuinte si viata --> www.Elhan-Auto.jimdo.com

jepcarusam

• Guest
« Reply #7 on: Februarie 24, 2011, 01:04:51 am »
pe forumul asta imi e mai greu sa ma loghez decat sa postez

raspunsul corect este acesta

Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii-F.P.V.S. intervine în calitate de Organism de plată a despăgubirilor în interesul persoanelor păgubite prin accidente de autovehicule, în condiţiile prevăzute la CAP. 2 „Atribuţiile Fondului în calitate de organism de plată a despăgubirilor” din cadrul Normelor privind Fondul de protecţie a victimelor străzii puse în aplicare prin ORDINUL Preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 1 / 2008.   
Rolul şi condiţiile generale de intervenţie
garantează, în condiţiile legii, despăgubirea persoanelor care au suferit prejudicii în urma unor accidente produse de autovehicule neasigurate sau neidentificate şi despăgubeşte persoanele prejudiciate dacă acestea nu sunt despăgubite de cei care le-au prejudiciat; nu este necesar ca persoanele păgubite să facă dovada că au întreprins demersuri pentru recuperarea prejudiciilor de la persoana vinovată;
dacă accidentul cauzator de prejudicii a fost provocat de un vehicul neasigurat, din categoria celor pentru care legea din România prevede obligativitatea încheierii asigurării R.C.A., se garantează şi se plătesc despăgubiri atât pentru daune materiale cât şi pentru vătămări de persoane şi decese; pentru daune materiale nu se garantează şi nu se despăgubeşte o parte din daună de100 Eur/echivalent în lei, care reprezintă franşiza ce rămâne în sarcina persoanei păgubite;
 dacă accidentul cauzator de prejudicii a fost provocat de un vehicul neidentificat, din categoria celor pentru care legea din România prevede obligativitatea încheierii asigurării R.C.A., regula este că se garantează şi se plătesc despăgubiri numai pentru vătămări de persoane şi decese; pentru daunele materiale produse prin accidente de vehicule neidentificate, se garantează şi se plătesc despăgubiri numai dacă în accident, cel puţin o persoană a suferit vătămări care să necesite pentru vindecare mai mult de 60 de zile de îngrijiri medicale; franşiza ce rămâne în sarcina persoanei păgubite pentru daune materiale în aceste cazuri este de 500 Eur/echivalent lei; prin accident provocat de un vehicul neidentificat, se înţelege acel accident în care vehiculul agresor a intrat în coliziune directă cu persoana accidentată sau cu bunul pe care l-a avariat, după care a părăsit locul accidentului.
 dreptul persoanelor prejudiciate prin accidente de autovehicule cu autor neidentificat sau care nu erau asigurate R.C.A., de a beneficia de despăgubiri precum şi cuantumul despăgubirilor, se stabileşte cu respectarea strictă a prevederilor legislaţiei aplicabile în funcţie de data şi de locul producerii accidentului;
persoanele care pot beneficia de despăgubiri, sunt cele prevăzute de legislaţia în vigoare la data producerii accidentului;

* Forum Skoda pe FB

* Ultimele Posturi

Zgomot / Trepidatie Octavia 2 2005 DSG6 by skodamarian
[August 21, 2024, 11:51:22 pm]

Alarma originala by Alexe Cip
[Noiembrie 07, 2020, 01:29:19 pm]

Probleme Motor Skoda Octavia III 1.6 TDI by ToaderIM
[Octombrie 06, 2020, 01:14:43 pm]

Spatiu depozitare by LM
[Iunie 21, 2020, 01:21:25 pm]

skoda octavia scout 4x4 by denis
[Februarie 04, 2020, 04:58:19 pm]