collapse

Author Topic: Curatarea si protejarea parbrizului - explicata pe larg  (Read 12508 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Offline colin

• Expert
  • *
    • www.colindetailing.ro
    • Email
Curatarea si protejarea parbrizului - explicata pe larg
« on: Februarie 06, 2011, 02:45:57 pm »
Aproape ca a trecut iarna insa cu siguranta ii vom mai vedea coltii: Ploi, lapovita, ninsoare, etc.

Pasionat fiind de vizibilitatea in masina mea, am trecut astazi la curatarea meticuloasa a parbrizului si la protectia lui fata de elemente.

Haideti sa vedem despre ce este vorba:

De ce avem nevoie:

1. 4-5 Lavete de microfibra
2. Servetele de hartie ce nu lasa scame
3. Polish de geamuri
4. Argila pentru decontaminare si Optimum No Rinse pentru lubrefiere.
5. Apa distilata,
6. Alcool Izo Propilic
7. Rain Repellant( Aquapel in cazul de fata)

Parbrizul inainte de tratament:

Vom folosi in prima faza Einszett Geamuri Clare si o laveta de microfibra curata pentru a curata parbrizul.

Aplicam detergentul de geamuri intr-un strat subtire:

Stergem cu laveta de microfibra,

Fiind un detergent pentru geamuri auto, nu lasa pete, iar mizeria dispare foarte rapid. Iata laveta de microfibra dupa curatarea primei jumatati a parbrizului:

Parbrizul dupa prima etapa de curatare:

Mai departe vom decontamina parbrizul cu ajutorul argilei pentru decontaminare iar ca lubrefiant vom folosi Optimum No RInse intr-un spray Kwazar Mercury Pro de 1 litru.

De fiecare data cand vrem sa incepem operatiunea de decontaminare trebuie sa ne spalam meticulos pe maini si sa film sigur ca mizeria de pe mainile noastre nu contamineaza masina.

Argila inaintea decontaminarii

Folosind miscari scurte si liniare am plimbat argila pe parbriz. Mentionez ca parbrizul fusese tratat acum cateva luni cu Rain X.

Drept urmare dupa cum puteti vedea mai jos, avem zero contaminanti pe parbriz:

Pentru urmatoarea etapa vom avea nevoie de un aplicator Sonus SFX PRO si un polish de geamuri EInszett.

Aplicam cu partea galbena a aplicatorului pe cate o jumatate de parbriz odata. Lasam cateva minute sa se usuce polishul:

Apoi cu o alta laveta curata stergem parbrizul pana ce rezidurile de la polish dispar complet:

50/50

Fiind un polish, acesta contine mai mult ca sigur ceva substante care nu vor interactiona chiar bine cu protectia ce urmeaza a fi aplicata. Astfel ca am ales sa sterg geamul cu o laveta Sonsu Der Wunder Polishing Towel si Alcool Izo Propilic in dilutie 1:1 cu apa.

Atentie mare atunci cand lucrati cu alcool izo propilic, nu folositi prea mult odata, deoarece mirosul puternic poate cauza ameteala si alte efecte adeverse.

Lustruiti bine zona:

Orice laveta de microfibra lasa putine scame, iar eu aveam nevoie de o suprafata imaculata pentru aplicarea protectiei( Aquapel )

Am folosit pentru asta niste servetele de hartie Einszett, pentru a lustruit perfect geamul folosind alcool Izo Propilic.

Sa scoatem si arma secreta din cufar:

In aceasta etapa, vom strange produsul de aripioare pana ce vom auzi o pocnitura. Moment in care suntem gata de aplicare.

Folositi numai miscari liniare pe orizontala si verticala, nu irositi timpul aveti grija sa distribuiti substanta pe tot parbrizul in mod uniform, apasand constant pe aripioare pentru a se elibera subtanta din aplicator.

In prima faza dupa stergerea cu o laveta de hartie, geamul ramane putin opac. In acest caz este nevoie sa revenim cu o laveta de hartie si sa lustruim geamul.

Nu uitati sa aruncati la gunoi tubul de Aquapel deoarece acesta nu se mai poate folosi a doua oara:

Un lucru interesant se poate observa mai jos, indicele de reflexie al parbrizului este mult mai bun, practic in poza se pot vedea dalele din care este format tavanul :).

Pentru a demonstra capacitate de protectie a produsului vom folosi putina apa distilata:

In mod normal o aplicare facuta ca la carte ar trebui sa tina undeva peste 6 luni.

Va multumesc si spor la treaba

Offline STIG

• Administrator
Re: Curatarea si protejarea parbrizului - explicata pe larg
« Reply #1 on: Februarie 06, 2011, 09:41:41 pm »
Cu polish ul ala ies si zgarieturile alea fine de pe geam ?
THE MAN IN THE WHITE SUIT

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #2 on: Februarie 06, 2011, 10:39:01 pm »
Nu prea.
Ala are rol mai degraba sa curete foarte bine suprafata.
Intr-o mica masura si polisheaza dar sa nu te astepti sa iti scoata zgarieturile care se simt la unghie.

Offline RazvanDuta

• Membru Fondator
    • http://www.antiradare.ro
    • Email
« Reply #3 on: Februarie 06, 2011, 11:47:55 pm »
Pt farurile care s-au matuit / invechit, cu ce se poate polisha suprafata, ca sa le dea un aspect mai nou ?
Why so serious ? Let's put a smile on that face !

Offline STIG

• Administrator
« Reply #4 on: Februarie 07, 2011, 12:29:56 am »
Deja ti s au matuit farurile !?
THE MAN IN THE WHITE SUIT

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #5 on: Februarie 07, 2011, 08:25:44 am »
Razvan, fa un alt topic si iti raspundem acolo. Eventual pune si poze. In functie de gravitatea matuirii iti oferim cele mai bune sfaturi :P
E alta mancare de peste.

Offline B e b e

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #6 on: Februarie 07, 2011, 09:59:07 am »
Am vazut ca ai folosit niste "argila" si din ce vad e un fel de plastilina. Nu mai are si alta denumire ? ..argila fiind cu totul altceva ..
DRL 35%,CH off, LH off, 2 lampi ceata active pe frana ... etc.
Interfata Vag 908
N-am proverb dar imi place al lu' St3ff

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #7 on: Februarie 07, 2011, 12:11:10 pm »
claybar se numeste. Adica bucata de argila :D

Offline lucian.1950

• Expert
  • **
    • Email
« Reply #8 on: Februarie 07, 2011, 08:58:39 pm »
Colin ne-a aratat o metoda de a curata parbrizul , cu efect foarte bun - nu cred ca este cineva care contesta metoda, e una din metodele folosite pentru curatare, eu il cred pe Colin ca are efect...
Ce nu inteleg eu, citind acum toate posturile, este ce v-a suparat de ati luat foc  - de fapt cine pe cine si de ce s-a suparat ?!

Offline colin

• Expert
  • *
    • www.colindetailing.ro
    • Email
« Reply #9 on: Februarie 08, 2011, 07:17:53 pm »
Quote from: "B e b e"
Am vazut ca ai folosit niste "argila" si din ce vad e un fel de plastilina. Nu mai are si alta denumire ? ..argila fiind cu totul altceva ..

Fix Argila se numeste in Romaneste si Clay in Engleza. Nu se numeste altcumva decat daca vrei tu sa revolutionezi industria si sa ii bagi alta denumire.

P.S: Daca nu ma crezi pe cuvant, si am senzatia ca nu, cauta pe google cuvantul argila pentru decontaminare si o sa gas pe langa firma mea, multe alte firme care vand argila pentru decontaminat mai mult sau mai putin ieftina. Insa e Argila si nu plastilina, cauciuc sau mai stiu eu ce bazaconie.

Hai bafta

Offline lucian.1950

• Expert
  • **
    • Email
« Reply #10 on: Februarie 09, 2011, 08:45:51 pm »
Fiindca tot se vorbeste de parbrize, am o intrebare :
din cite stiu eu, pentru parbrizele sablate de praful de pe drum, nu exista nici-o metoda de a elimina din micile ciupituri pe care in mod normal nu le vezi, dar cind ai soarele foarte jos la orizont, iti acopera vederea de parca te uiti prin perdea...
Deci exista vre-un remediu, ceva nou ce eu nu stiu ?!
Sa nu-mi spuneti ,, alt parbriz'' ca asta o stiam si eu !

Offline colin

• Expert
  • *
    • www.colindetailing.ro
    • Email
« Reply #11 on: Februarie 09, 2011, 09:36:18 pm »
Remediul este un polish profesional asupra parbrizului, se foloseste oxid de ceriu, si bureti abrazivi speciali.

Dureaza intre 1-4 ore in functie de complexitatea lucrarii.

Iti spun date concrete din experienta proprie.

Merci

Offline Roberto

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #12 on: Februarie 09, 2011, 09:43:28 pm »
Ce costuri implica ? Am aceeasi problema cu parbrizul masinii mele.
WARNING! I have an attitude and I know how to use it!

Offline colin

• Expert
  • *
    • www.colindetailing.ro
    • Email
« Reply #13 on: Februarie 09, 2011, 09:49:38 pm »
Roberto daca imi poti da cateva poze ca sa iti fac o oferta personalizata, da-mi un PM.

Merci

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #14 on: Februarie 10, 2011, 04:05:43 pm »
Asa BB, asa te vreau. Sa curga sange.
Stai sa vina si Colin sa vezi ce spectacol avem :))

Offline MARIUS_BV

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #15 on: Februarie 10, 2011, 07:45:42 pm »
Bebe,tu nu vezi ca noi romanii trebuie sa vb si sa folosim termenii altora?ai dreptate si eu la varsta mea stiu ca acea argila seamana mai mult cu plastelina,dar trebuie sa lasam protagonistii sa-si vanda marfa fara sa ne ajute sa intelegem si noi in limba noastra ce d-zeu e acel produs.sigur nu e plastelina ,dar nici argila ca in descrierea ta nu e.
Octavia II combi Elegance,1.9-BXE 2008,gri antracit,PDG.

Offline colin

• Expert
  • *
    • www.colindetailing.ro
    • Email
« Reply #16 on: Februarie 10, 2011, 08:07:42 pm »
@Bebe - scuze daca am fost putin acid, nu asta a fost intentia mea.

@Marius_BS - te pripesti sa tragi niste concluzii.

Eu am fost rugat sa vin aici tocmai pentru a "va vinde" idei, tehnici, si implicit idei de produse ca doar cu ele o sa va faceti treaba.

Ma ocup(full time) de un magazin on-line cu produse de cosmetica auto si ma ocup de cosmetizarea masinilor,  si as fi ipocrit sa spun ca nu imi promovez produsele sau serviciile.

Pe de alta parte daca as fi in locul tau (vostru) si m-ar interesa subiectul as profita la maxim punand cat mai multe intrebari. Repet, daca va/te intereseaza subiectul si esti/sunteti pasionati de aspectul masinii tale.

Va multumesc si promit sa revin si cu alte tutoriale interesante.

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #17 on: Februarie 10, 2011, 08:59:49 pm »
Marius, eu te inteleg ce vrei sa spui dar asta e, neologismele sunt ok, ca se exagereaza cu anumite expresii adoptate aiurea in limba romana, asta e altceva.
Nu prea ai sa vezi pe nimeni zicand recenzie in loc de review... asta e, unii nici nu stiu ce inseamna recenzie. Suntem victimele globalizarii, lingurision, furculision, fara sa vrem :))

Totusi, pentru anumiti termeni tehnici, nu ai ce sa faci, aia sunt peste tot. Pentru clay-bar, nu ai altceva sa traduci decat bucata de argila, asta e corespondentul.

clay= Dic?ionar - Afi?a?i dic?ionarul detaliat

1. substantiv
         1. lut
         2. argil?
         3. p?m

Offline MARIUS_BV

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #18 on: Februarie 11, 2011, 12:39:33 am »
Da domnilor am divagat un pic subiectul dar nu am vrut sa va aprindeti ptr ca eu nu asta vreau.am vrut sa arat ca noi romanii nu suntem nationalisti si nici nu vom fi.cat despre treaba cu vandutul nu ma refeream strict la Colin ci la cei care importa,distribuie sau produc si nu il fac si pe cel mai simplu roman sa inteleaga termenii.explicatia ta d-rive  e ok si sa nu crezi ca luam in deradere opiniile si sfaturile lui Colin ,dar lipsa de nationalism firesca printr-o descriere gen(argila=un material sau un compus asemanator plastelinei etc )ptr ca cei care stiu de argila nu inteleg ce faci cu pietrele pe parbriz.
 Am cam despicat noi firul in patru  si ptr asta tot mergem inainte,nu?
Octavia II combi Elegance,1.9-BXE 2008,gri antracit,PDG.

Offline safari hunter

• **
    • Email
Răspuns: Re: Curatarea si protejarea parbrizului - explicata pe larg
« Reply #19 on: Martie 19, 2011, 08:57:48 am »
scuze daca am fost putin acid, nu asta a fost intentia mea.

te pripesti sa tragi niste concluzii.

Eu am fost rugat sa vin aici tocmai pentru a "va vinde" idei, tehnici, si implicit idei de produse ca doar cu ele o sa va faceti treaba.

Ma ocup(full time) de un magazin on-line cu produse de cosmetica auto si ma ocup de cosmetizarea masinilor,  si as fi ipocrit sa spun ca nu imi promovez produsele sau serviciile.

Va multumesc si promit sa revin si cu alte tutoriale interesante.

Poate ne explici si noua mai pe larg cum produsele tale extrem de cautate sunt pe cale sa expire, fiind fabricate in 2008? Principiile cred ca sunt corecte, dar faptul ca onestitatea nu-ti este trecuta in CV nu te recomanda !!!
Shift brain into gear before move mouth into motion

Superb 2 Elegance 1.8 TSi

Offline B e b e

• Membru Fondator
  • **
    • Email
Răspuns: Curatarea si protejarea parbrizului - explicata pe larg
« Reply #20 on: Martie 19, 2011, 10:07:04 am »
hai sa va impartasesc din experienta mea cu un produs ce ajuta picaturile sa fuga mai repede de pe parbriz. Solutia e super pentru ce a fost proiectata, doar ca nu trebuie exagerat si dat peste tot cu ea (geamuri laterale si oglinzi) deoarece in diminetile cu roua toate aceste "zone" vor avea picaturi iar restul masinii va fi uscata. Si este enervant. In rest, se aude mai bland stergatorul pe parbriz si recomand un asemenea tratament.
Interfata Vag 908

HMarius

• Guest
« Reply #21 on: Martie 19, 2011, 11:30:11 am »
Despre ce produs este vorba ?
Banuiesc ca nu toate actioneaza la fel...

Offline B e b e

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #22 on: Martie 19, 2011, 07:00:40 pm »
E in masina o sticla de plastic galbena de 100ml. Ii fac o poza maine. La viteze peste 40-50 fug frumos picaturile , problema e ca numai de pe parbriz, nu si de pe laterale. Si eram in Bucuresti dimineata, deci mai mult de 60 nu am prins
Interfata Vag 908

Offline safari hunter

• **
    • Email
« Reply #23 on: Martie 19, 2011, 07:25:51 pm »
Solutia e super pentru ce a fost proiectata, doar ca nu trebuie exagerat si dat peste tot cu ea (geamuri laterale si oglinzi)

Pentru ploaie folosesc o solutie concentrata de la Avon la 60 lei. Nimic spectaculos pana aici, totusi folosita pe timp de ploaie, chiar si pe geamurile laterale si oglinzi ajuta la imbunatatirea vizibilitatii laterale. Pulverizez pe geamuri si rezista pana la o saptamana pe geamurile laterale si 2-3 zile pe parbriz, fiind curatata de solutia de geamuri. Pentru oglinzile laterale mai folosesc si incalzirea care duce la evaporarea unei parti insemnate a apei.
« Last Edit: Martie 19, 2011, 07:32:13 pm by safari hunter »
Shift brain into gear before move mouth into motion

Superb 2 Elegance 1.8 TSi

Offline B e b e

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #24 on: Martie 19, 2011, 10:18:07 pm »
Avon nu sunt aia cu cosmetice?
Interfata Vag 908

* Forum Skoda pe FB

* Ultimele Posturi

Test Ford Focus 1.0 EcoBoost si Logan 1.5 DCI by walkerro
[Septembrie 03, 2025, 02:53:23 am]

Zgomot / Trepidatie Octavia 2 2005 DSG6 by walkerro
[Septembrie 02, 2025, 11:39:38 am]

Alarma originala by Alexe Cip
[Noiembrie 07, 2020, 01:29:19 pm]

Probleme Motor Skoda Octavia III 1.6 TDI by ToaderIM
[Octombrie 06, 2020, 01:14:43 pm]