collapse

Author Topic: Totul despre ESP,ABS,ASR,EBV,MSR,EDS,DSR  (Read 10259 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Offline B e b e

• Membru Fondator
  • **
    • Email
Re: Totul despre ESP,ABS,ASR,EBV,MSR,EDS,DSR
« Reply #25 on: Ianuarie 17, 2011, 05:35:52 pm »
Nenea D-rive, adica tu zici ca daca franezi cu piciorul si tragi frana de mana nu mai franeaza rotile pe fata?
DRL 35%,CH off, LH off, 2 lampi ceata active pe frana ... etc.
Interfata Vag 908
N-am proverb dar imi place al lu' St3ff

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #26 on: Ianuarie 17, 2011, 06:03:56 pm »
Nu. Ziceam ca pentru momentul ala cand a pus frana si a intalnit si o groapa iar abs-ul slabeste acea roata, unele slabesc intreg circuitul de franare, nu te mai poti baza momentan decat pe frana de mana ca aia e mecanica. La cate mai sunt asa ca noile modele cam trec toate la frana de mana electrica, la buton.

Cu sistemul de franare abs e mai complicat decat pare la prima vedere.
Poate fi o situatia delicata de genul doua roti pe o parte a masinii pe asfalt uscat sau umed, doua pe zapada. Atunci e interesant de vazut ce face un abs si pe unde scoate camesha ;))

Offline B e b e

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #27 on: Ianuarie 17, 2011, 06:12:46 pm »
Pai vezi ca a raspuns nea Ion cum faci. Inca n-am inteles dar promit sa incerc :))
DRL 35%,CH off, LH off, 2 lampi ceata active pe frana ... etc.
Interfata Vag 908
N-am proverb dar imi place al lu' St3ff

Offline T-REX

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #28 on: Ianuarie 17, 2011, 06:26:41 pm »
Quote from: "B e b e"
Pai vezi ca a raspuns nea Ion cum faci. Inca n-am inteles dar promit sa incerc :))

Nu-i de ras, dar nici n-ai sa intelegi daca nu simti sau nu esti unul cu masina. Dupa parerea mea cred ca cel mai important lucru este sa-ti dai seama macar cu o fractiune de secunda inainte sa pierzi aderenta. Fiecarei masini pe care am detinut-o, primul lucru pe care l-am facut a fost sa-i testez limitele, sa stiu cand pleaca de spate, ce distanta de franare am la viteza maxima pe ud sau pe uscat, sa-i simt bine greutatea si multe altele.

@Draiv, raman totusi la convingerea ca ABS+EBD face toti banii. EBDul tine o trasa cat de cat corecta a masinii, distribuind o presiune mai mare sau mai mica in circuitul fata/spate. Avand in momentul franarii, si din cauza inertiei, o greutate mai mare pe fata decat pe spate, reducerea presiunii pe rotile din spate, impiedica blocajul evitand derapajul stanga /dreapta (pana la o limita si in functie de unghiul masinii in momentul franarii, binenteles si coroborat cu viteza de deplasare +forta centrifuga aplicata). ABSul ne ajuta sa obtinem o distanta de franare mai mica.
Nu judecaţi oamenii după cei cu care se adună. Nu uitaţi că şi Iuda avea amici ireproşabili - Hemingway

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #29 on: Ianuarie 17, 2011, 08:01:05 pm »
Rex, nu te-am contrazis cu nimic, impartasesc ce ai zis si cred ca e si corect.

Asta mi-ar placea sa discutam: Poate fi o situatia delicata de genul doua roti pe o parte a masinii pe asfalt uscat sau umed, doua pe zapada.
Na ca am ajuns sa ma citez singur =))

Offline T-REX

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #30 on: Ianuarie 17, 2011, 08:34:30 pm »
Okay, nu e perfect, dar face toti banii  :D
Nu judecaţi oamenii după cei cu care se adună. Nu uitaţi că şi Iuda avea amici ireproşabili - Hemingway

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #31 on: Ianuarie 17, 2011, 09:53:27 pm »
Io merg pe mana sistemelor electronice, ala gen Fred&Barney (cu cat mai primitiv, cu atat mai bun) e eficient doar in cazul reizarilor.
Sunt cel mai smeker din lume si al doilea din satul meu... :D

Offline razvan rs

• Membru Fondator
  • *
    • Email
« Reply #32 on: Ianuarie 17, 2011, 10:45:38 pm »
Eu consider ca sunt absolut necesare la o ma?ina actual? toate sistemele de siguran?? posibile ( eu unul nu as face rabat de la siguran??, am pe ma?in? absolut totul )
  Si eu am foarte mul?i km parcur?i poate nu un milion dar peste 700000 cu siguran??

Offline STIG

• Administrator
« Reply #33 on: Ianuarie 17, 2011, 10:56:08 pm »
Sistemele de siguranta,mai exact ESP ul si airbag urile cortina au fost motivul pentru care am vandut vechea skoda.Am doi copii si trebuiesc protejati,cat de mult posibil tot timpul petrecut in masina.La   cea veche nu aveam decat doua airbag  uri si ABS,ASR,MSR si EBV.
THE MAN IN THE WHITE SUIT

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #34 on: Ianuarie 18, 2011, 10:10:35 am »
BB, pentru cca 2% dintre conducatorii auto ESP=ul nu e mare lucru dar pentru restul de 98% poate face diferenta dintre... ;;)

Offline T-REX

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #35 on: Ianuarie 18, 2011, 11:39:01 am »
Quote from: "B e b e"
ESP-ul oricum l-ai luat degeaba ...  ;))

Offline liv_sibiu

• Membru Fondator
  • **
    • Email
« Reply #36 on: Ianuarie 18, 2011, 11:50:23 am »
Quote from: "d-rive"
BB, pentru cca 2% dintre conducatorii auto ESP=ul nu e mare lucru dar pentru restul de 98% poate face diferenta dintre... ;;)
Conduc atat masini cu ESP cat si fara, dar niciodata pana acum nu am fost in situatia de a avea nevoie de el si, in ultimii 10-11 ani, fac in medie. numai cu auto de serviciu, 4000-4200 km/luna. De asemenea, ABS-ul nu cred ca mi-a intrat in functiune de 3-4 ori in sezonul cald al anului si nu ma tarasc pe sosele. Cred ca depinde mult si de stilul de conducere si de anticipare a ceea ce se intampla pe sosea. Vad zilnic artisti cu tot felul de masini puternice, care sigur nu au muncit pentru ele, care depasesc pe linie continua, in varfuri de panta, pe restrictii de viteza si dupa cateva minute opresc sa fumeze sau sa faca poze.
Skoda Octavia Trend, 1.9 TDI, motor BXE, MY 2008, CV tip JCR, PDG

Offline Harlequin

• Membru Fondator
    • Email
« Reply #37 on: Ianuarie 18, 2011, 11:26:20 pm »
Io vad problema asa:
- sculele astea sunt bune sa te scoata din rahat, altfel nu se ezistau, nu? (ma refer la 95% din cei de pe sosele)
- sculele astea sunt numai bune sa te incurce (pentru 5%, reizari)
O singura data am mers in spatele lui T-Short  :D)
- nu sunt dispus sa-mi chinuiesc masina la modul la care o face el.
A mers in spatele meu 300 de km si dau in scris ca daca nu schimba ceva in stilul de mers, omul nu va muri in pat.  :(
Sunt cel mai smeker din lume si al doilea din satul meu... :D

Offline d-rive

• Administrator
    • Email
« Reply #38 on: Ianuarie 18, 2011, 11:32:49 pm »
Da, da. Tin minte si acum pe drumul dintre Rm. Valcea si Pitesti cum tu inca te tineai pe viraj si ea dupa tine abia reusea sa tina masina pe drum la viteze foarte mari din punctul meu de vedere, uneori peste 160km/h pe viraj. Efectiv acolo am simtit cum masina mea cu 255 latime pe spate ma ajuta, cum pe tine suspensia independenta te ajuta si cum ei ii fatzaia fundul masinii datorita suspensiei mai putin independente si oarecum sensibila la denivelari.
Daca atunci nu era meseriasa si brusca directia, era pa.

Si-a castigat respectul in fata mea si mi-am facut cruce. Recunosc sincer ca daca eram in locul ei ca material tehnic, cu siguranta o lasam mai incet. Pe cuvantul meu de onoare  :o3  faza cu Dan Podoaba, ce-i drept, am cam dat si cu ei dintr-o parte in alta a masinii dar am si vazut cum e cu balansul la o masina, cum e cu intrarea si iesirea de pe un viraj, alea, alea.
L-am disperat pe baiatul ala DP de atunci cand l-am lasat sa treaca nu il mai prindea nimeni din urma, zbura peste gropi, peste orice. Nu am vazut pe cineva sa omoare atat de crunt o masina. Nu de alta dar cand s-a terminat asfaltul el tot ca pe asfalt mergea :o3  Fara misto.

* Forum Skoda pe FB

* Ultimele Posturi

Zgomot / Trepidatie Octavia 2 2005 DSG6 by skodamarian
[Octombrie 19, 2024, 12:52:01 am]

Alarma originala by Alexe Cip
[Noiembrie 07, 2020, 01:29:19 pm]

Probleme Motor Skoda Octavia III 1.6 TDI by ToaderIM
[Octombrie 06, 2020, 01:14:43 pm]

Spatiu depozitare by LM
[Iunie 21, 2020, 01:21:25 pm]

skoda octavia scout 4x4 by denis
[Februarie 04, 2020, 04:58:19 pm]